La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dimecres, 8 de desembre del 2010

Historia del Rey Transparente - Rosa Montero

Interessant novel•la històrica protagonitzada per una noia adolescent que es disfressa de guerrer i comença una nova vida a l’Edat Mitjana, en l’època dels trobadors, els càtars i les lluites entre els nobles i cavallers d’aquella societat convulsa.

El relat ens mostra, d’una manera molt agradable, el sistema de vida, l’ambient i els valors morals que imperaven en aquells temps.

L’autora demostra uns profunds coneixements de l’època, tot i que, com ella confessa al final del llibre, no segueix els esdeveniments històrics cronològicament.

La novel•la, que podem definir com de cavalleries, va mes enllà del pur relat d’aventures i ens exposa, amb tota la seva cruesa, el conflicte entre l’església més intransigent i dogmàtica i el nou món trobadoresc i d’incipient llibertat, simbolitzat pel pensament càtar i els Bons Homes, que finalment seran destruïts i aniquilats a sang i foc.

Petites pinzellades fantàstiques donen al relat un lleuger toc màgic i misteriós, que ens ajuda a introduir-nos, més fàcilment, en l’ambient obscur de l’època.

Valoració☼  ☼  ☼  ☼

Recomanat per lectors amants de les novel•les històriques.

Abstenir-se lectors de temàtica molt actual.

Alfaguara: Cast., 532 pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada