La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dissabte, 5 d’abril del 2014

Pere-Enric Barreda Edo In Memoriam



 De sobte i sense avisar s’ha mort el professor Pere-Enric Barreda Edo deixant-nos orfes de la seva amistat, coneixements i capacitat de treball.

Filòleg de formació i professor a l’Universitat de Barcelona de Filologia Llatina era un expert en textos llatins tardans i medievals a més de cronista de Benassal, el seu poble de l’Alt Maestrat (Castelló) i expert en el poeta i gramàtic valencià Carles Salvador i Gimeno, peça clau de la normativa faviana al País Valencia.

Aquest coneixement ingent de la vida i l’obra salvadoriana el va portar a ser impulsor, patró i puntal indiscutible de la Fundació Carles Salvador a la qual dedicava moltes hores del seu temps lliure, corregint textos, preparant publicacions, fent, a l’estiu, el recorregut poètic, etc., sempre disposat a fer el que fos necessari per tirar endavant una fundació sempre limitada de recursos.

Darrerament havia preparat el poemari inèdit de Carles SalvadorVeles i gavines”, poemari que s’hauria de publicar quan trobéssim el finançament necessari.

La Fundació Carles Salvador el trobarà a faltar, era jove i tenia molt recorregut per endavant, però malauradament ens mancarà el seu mestratge i la seva generositat ens els moments en que ens era més necessari. Descansi en pau.
                                                                

1 comentari:

  1. Carles, amic, últimament ens toca compartir la relació amb la mort...

    Malgrat tot no hem de caure en el desànim: el millor homenatge que li podem fer és perseverar en la difusió de l'obra de CS i ara també en la seua.

    Una abraçada,

    Ramon Sistac

    ResponElimina