La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

diumenge, 30 de novembre del 2014

La segunda mujer - Luisa Castro


El Club de Lectura Vapor Vell ens ha facilitat aquesta novel·la per llegir aquest mes. No tinc ni idea de qui el va triar però qui fos va quedar ben descansat o, siguem políticament correctes, descansada.

No recordo haver llegit una novel·la tan plena de topics i llocs comuns.

La trama es simple, un crític d’art de 57 anys s’enamora d’una escriptora de 25 ...Evidentment ell és ric i famós, respectat, progre i encantador. Tot un univers de frases previsibles intenten explicar-nos els dubtes i les vacil·lacions que envolten la noia que no acaba d’encaixar en l’entorn benestant de la seva parella, que, a més és catalana (hi ha fins i tot una referència mordaç a la Gran Catalunya!) i per omplir el calze de la “topicolandia” i surt el gimnàs Iradier, la zona alta de Barcelona i l’Empordà. 

He de confessar, de tota manera, que l’he llegit fins al final, especialment per veure fins a on era capaç d’arribar l’escriptora, però al capdavall tot té una fi, encara que la protagonista perd moltes plomes pel camí.

Nota posterior: Al Club de Lectura, lectores ben informades expliquen que l’escriptora Luisa Castro va ser parella del filòsof i escriptor de la “gauche divine”, molt més gran que ella. Potser aquesta novel·la es una petita venjança d’una relació fallida (tot i que l’escriptora ho nega). En qualsevol cas el debat i la divisió d’opinions envers aquesta novel·la va ser dels mes intensos que recordo.
 
Valoració @  @

No gaire recomanable a menys que us agradin les cròniques d’un desengany amorós.

Circulo de Lectores: 316 pag.
                                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada