La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dilluns, 17 de juliol del 2017

El cor del senglar - Baltasar Porcel




Baltasar Porcel ha escrit una novel·la complexa, ambientada, com totes o quasi totes d’aquest autor, a Mallorca.

El relat és, en resum, la vida de Baltasar Guillem de Les Cases Velles, una vida que passarà per Cuba, França, els Estats Units,etc., i en la que apareixen personatges reals, com Cela, Miró, Villalonga, el contrabandista i financer Joan March, personatges que el mateix escriptor va conèixer personalment.

De fet Porcel va fer de secretari o alguna cosa semblant, de Camilo Jose Cela en la seva joventut.

Els judicis de Porcel sobre els personatges reals són implacables i responen al que recorda personalment d’aquella època.

En aquesta obra el mateix Porcel es presenta com el nebot del protagonista, cosa que el fa hereu d’una vida i uns fets mítics.

La història és força complexa i costa una mica agafar el fil però una vegada hem aprés el camí volem saber el que passa en aquesta vida tant convulsa i plena de misteris i tripijocs.

Josep Maria Castellet, editor d’Edicions 62, comenta a l’obra “Memòries confidencials d’un editor. Tres escriptors amics”, la seva relació amb Porcel i, concretament, els seus dubtes i vacil·lacions al escriure “El cor del senglar”, la novel·la que l’editor considera la seva millor obra.

Resultat d'imatges de baltasar porcelEn definitiva aquesta és una novel·la entretinguda però que necessita de tota la nostra atenció lectora per seguir la trama.

Valoració@  @  @  @

Recomanable si ens agrada la complexitat temàtica.

Contraindicada si no volem fer un esforç suplementari durant la lectura.

Edicions 62:  330 pag.

Per saber-ne mèsBaltasar Porcel   -  J. M. Castellet                                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada