La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

diumenge, 19 de desembre de 2010

Tot se'n va en orris - Chinua Achebe

Chinua Achebe és l’escriptor nigerià més celebrat i “Tot se’n va en orris” és la seva millor obra. Aquesta novel•la forma part d’una trilogia que, lamentablement, no ha sigut traduïda en la seva totalitat.

El relat explica la vida d’una comunitat indígena a través del seu protagonista, Okonkwo, personatge rellevant del clan, que viu seguint les tradicions i els rituals de la tribu.

L’arribada de l’home blanc trencarà tot el sistema de vida de la comunitat, començant per la introducció d’una nova religió i l’establiment d’un nou poder en base a uns tribunals de justícia i la implantació d’un governador anglès, totalment aliens als costums del poblat.

La progressiva pèrdua del valors tradicionals sumirà al nostre protagonista en el desconcert que el portarà, en un rampell de rebel•lia creixent, i en mig d’una força dramàtica en augment, fins el desenllaç final.

Chinua Achebe, un dels màxims exponents de la literatura postcolonial, ha dibuixat un fresc dels efectes de la colonització sobre la societat tribal tradicional.

Valoració ☼ ☼ ☼ ☼

Recomanat per conèixer noves realitats culturals.

Contraindicat pels lectors que no volen remoure la seva consciència.

Edicions 62: Cat. 212 pag.

1 comentari:

  1. Em fa molta il·lusió que t'hagi agradat! :)

    I sí, és una llàstima que hagin traduït tants pocs llibres seus :-/

    ResponElimina