La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dissabte, 15 de gener del 2011

No em deixis mai - Kazuo Ishiguro

          L’escriptor de la magnifica obra “El que resta del dia” ens delectà amb una novel•la subtil i inquietant, que ens descriu magistralment la psicologia dels tres personatges que formen el nucli principal de l’obra, submergits en un món especial, que no revelaré, i que cap a la trentena repassen les seves vides, que han viscut junts, des de la infantesa.
          Escrita en primera persona per una de les protagonistes, la novel•la recrea les vivències, els desacords, les seves perspectives de futur, etc. en un entorn programat, que l’autor, amb un complet domini de la trama, deixa entreveure molt a poc a poc.
        Ishiguro és un autor de talent, que domina com ningú un relat farcit de sentiments i que ens mostra estretament les relacions psicològiques entre els tres protagonistes que estan comdemnats, en expressió de l’autor a,  arribar a terme, en un temps més o menys breu.
          Aquesta novel•la, com poques de les que he llegit darrerament, no és adient per a tots els paladars, ja que ànimes molt sensibles, la poden trobar excessivament inquietant...

Valoració: ☼ ☼ ☼ ☼

Recomanable per a lectors amants dels detalls i de les novel•les psicològiques.

Contraindicada als lectors molt sensibles o apressats.

Editorial Empúries: Cat., 317 pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada