La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dimecres, 9 de novembre de 2011

Honrarás a tu padre - Gay Talese

Relat periodístic sobre la vida de la família de Salvatore Bonano, fill de Josep Bonano, gàngster que va dirigir una de les “famílies” mafioses més poderoses de Nova York.

Seguint les pautes del nou periodisme, del periodisme literari, a l’estil de Tom Wolfe, l’autor ens explica la vida familiar dels integrants d’un clan mafiós durant els anys cinquanta – seixanta, vist des de dintre, no els fets delictius, que es deixen a l’aire, sinó la vida familiar, les relacions entre pares i fills, les interminables esperes per anar a judici, o les llargues temporades passades en pisos camuflats, esperant una trucada dels companys o l’arribada d’algun sicari.

Una vida marcada per la manca de sentiment de culpa, per l’inseguretat, per la necessitat de reafirmar-se enfront el pare, patriarca omnipotent, per l’assetjament de la policia, del FBI, dels matons de les altres famílies, etc.

Relat minuciós, detallista, potser en excés, com l'elegància extremada de l'autor, fill d'un sastre de New Jersey, que dona una mirada diferent al tant trillat tema de la Cosa Nostra.

Valoració  ☼  ☼  ☼ 

Recomanat pels amants dels relats sobre mafiosos (però res a veure amb "El padrino", de Mario Puzo).

Abstenir-se els que cerquen sang i fetge.

Editorial Alfaguara:  602 pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada