La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

divendres, 29 de juny del 2018

Carles Salvador, Obra Poètica Completa


El passat dilluns, dia 25 de juny, es va presentar a la seu d’ Octubre, Centre de Cultura Contemporània, de València, la publicació, tutelada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, “Carles Salvador, Obra Poètica Completa”.

Aquesta publicació, llargament esperada, marcarà, sens dubte, un punt d’inflexió en el  coneixement de l’obra poètica salvadoriana, facilitant, a les noves generacions, la difusió d’aquests poemes.

L’obra, editada acuradament, es pot considerar la cirereta del pastis del passat Any Carles Salvador, inclou un estudi exhaustiu del seu editor, el professor Lluís Meseguer, que ha fet una tasca de recerca laboriosa, pacient i sistemàtica.

A Carles Salvador li agradava jugar amb les paraules i crear una poesia que canta a l’amor, al desig, a la tendresa, al poble, a la Font en Segures, a les flors, al migdia, a la lluna, a les gavines..., en resum, una poesia mediterrània desacomplexada i plena del goig de viure.

A l’acte de presentació van participar els professors Lluís Roda i Josep Daniel Climent, autors de diferents treballs de recerca sobre l’obra del mestre, que van glosar sobre aquesta publicació i ens mostraren els seus amplis coneixements.

Es preveu realitzar uns actes similars a Benassal, el 21 d’agost, i al setembre a Barcelona, amb data per determinar.

3 comentaris:

  1. Enhorabona. Fa goig veure com el projecte de mantenir viva la memòria del poeta tira endavant amb actes i reconeixements freqüents. Espero poder ser present a la presentació de Barcelona. Quant a Benassal, jo volia anar-hi al juliol, però si la Fundació és oberta el 21 d'agost, encara puc fer canvis.
    Precisament vaig aconseguir fa unes setmanes el recull de López-Pampló (Bromera) a què m'havia referit en el seu últim comentari. Haig de dir que, després d'una llarga temporada abocada a altres tipus de lectures, no sempre literàries, i gairebé sempre fetes a corre-cuita, llegir aquests poemes amb aquest traç tan suau, tan evocatiu del passat recent, està afegint molta calma al meu dia a dia, perquè per força, la poesia sempre convida a la reflexió, i fins i tot quan no s'entén del tot, et pots deixar emportar per tot el que suggereix, sense presses. N'estic gaudint molt dels poemes (i no ho dic per afalagar-lo, de debò; n'hi ha de preciosos com ara "Migdia", "Idil.li", "Turment i Goig", "Constel.lació"...).

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina