La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

divendres, 10 de setembre del 2010

Dia màgic a Culla (Alt Maestrat)

         Poques vegades a la nostra vida hi ha un dia , un instant, màgic. El diumenge vaig tenir aquesta sort, els deus estaven al meu favor. Era un dia clar, radiant, i passejava per Culla, un bonic poble del Alt Maestrat, amb uns amics, havíem anat el dia anterior a Benassal, a la Fundació Carles Salvador, a la presentació de la reedició del llibre “Les festes de Benassal”, aconseguida desprès de no poques dificultats.
          
          Els carrers de Culla son empedrats i les cases, també de pedra calcària, ens mostren la lluïssor d’un passat antic i ple de historia; de cop, inesperadament, en un petit racó d’un carrer estret que formava una petita placeta hi havia els integrants del Grup de Teatre "L'Enfilat",  de Castelló., son un grup no professional però entusiasta que estava a punt d’assajar la representació, que faran els propers dies, a Benassal i a València, , de l’obra “ Carles Salvador, la força d’un idioma”, en aquell moment anaven a recitar els poemes i ens van convidar a escoltar-los.

          Va ser un moment únic, màgic, irrepetible. Escoltar els poemes de l’avi en aquell indret, recitats amb la força, calidesa i energia dels integrants de L'Enfilat amb l’acompanyament dolç d’una guitarra, em va fer desbordar els sentiments incontroladament. Els mateixos integrants de la companyia es van emocionar al copsar el meu joiós trasbals.

          L’inesperat de l’encontre, el seu entusiasme per l’obra del mestre i la seva qualitat feia encara més emotiu l’acte improvisat, i no tinc paraules per agrair a “L’Enfilat” els moments, irrepetibles, viscuts. Els desitjo un llarg camí i que els deus i les muses els acompanyin sempre.

1 comentari:

  1. Realment va ser un dia màgic. Poc suspitàvem nosaltres que, segons abans d'assajar els poemes de Carles Salvador, apareixeria el seu nét per a convertir un simple assaig en una improvisada actuació privada plena d'emoció i intimitat. Vam tindre la sensació d'actuar per al mateix autor del poemes i aquesta experiència ens va omplir l'ànima de plena satisfacció.

    Grup de Teatre L'Enfilat

    ResponElimina