La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

dijous, 14 de març del 2013

Bloc o blog?



Finalment  la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha decidit aclarir un dubte que no ens deixava dormir i tenia extremadament preocupats. 

La polèmica feia dies que corria per la xarxa: Bloc o blog?, alguns preferien el terme bloc, tot i que podia confondre’s  amb una pedra o un roc de grans dimensions o amb una llibreta de fulls cosits, d’altres, mes viatjats i cosmopolites, preferien el terme blog, derivat, no hi havia cap dubte, del terme anglosaxó “blogger”.

Ara tot s’ha aclarit, el terme “blog” s’ha imposat definitivament, probablement degut a la pressió dels mitjans de comunicació i l'IEC ha acceptat i beneit el terme, i jo he descobert que no soc un blocaire (paraula caiguda en desgracia) sinó un “bloguer”.
Qui ho havia de dir!                              

2 comentaris:

  1. Hola Carles:
    Doncs blog no ve de blogger sinó de weblog= diari de xarxa (web=xarxa; log=diari de bord o de viatge). Per tant, la decisió de la IEC ha estat, per dir-ho així, "etimològica", tot i avalant aquesta mena d'anglicisme.
    Salut de Port-au-Prince, Haïti, on ja porto un any col·laborant amb la UTE SGS-Euroestudios-SERS i, de fet, dintre de poc ja plego o torno a casa.
    Una abraçada,
    Zsigmond.

    ResponElimina
  2. Hola Zsigmond, gràcies per l'aclariment, sempre tens un comentari a punt. Ja sabia de la teva estada a Haiti, quan tornis ens veiem, segur que tens moltes experiencies per explicar.
    Fins aviat.

    ResponElimina