La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

diumenge, 30 de novembre de 2014

Comença l'Any Carles Salvador a Benassal

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua commemora els seixanta anys de la mort de l'escriptor

L'any vinent farà seixanta anys de la mort del mestre, gramàtic i escriptor Carles Salvador (València, 1893 - València, 1955). És per aquest motiu que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha establert que Salvador sigui el 2015 l'Escriptor de l'Any. La programació comença avui, amb un acte institucional a Benassal d'homenatge a l'escriptor i una conferència. 

Durant tot el 2015 es faran activitats acadèmiques que se centraran en els escriptors de la seva època, les institucions, les publicacions i els aspectes lingüístics, educatius, de recerca, periodístics i literaris de la primera part del segle XX, 'edat de plata' de la construcció de la cultura valenciana contemporània. Entre els actes previstos, hi haurà una exposició general i una d’itinerant, jornades i conferències, l’edició de l’obra literària completa, un volum d’estudis i una unitat didàctica.
A més l'AVL preveu una sèrie d’activitats pedagògiques: participació en les Festes per la Llengua, presència en els centres educatius amb el nom de Carles Salvador, actes d’homenatge a l’ensenyament del valencià, propostes relacionades amb l’excursionisme i el territori, i representacions teatrals amb textos del mestre.
L’Any Carles Salvador comptarà amb la col·laboració de la família del mestre i de la Fundació Carles Salvador de Benassal, a més de la participació de la Generalitat, les diputacions de València i Castelló, l’Ajuntament de Benassal, la Universitat de València i la Jaume I, els centres excursionistes de València i Castelló i la Fundació Enric Soler i Godes, entre altes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada