La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

divendres, 17 de gener del 2014

Intemperie - Jesús Carrasco

Jesús Carrasco ha sorprès els cercles editorials i literaris amb aquesta novel·la breu, ambientada en un món rural, aspre i hostil. 

El relat narra les peripècies d’un nen que s’escapa de casa fugint d’uns fets que planen per tota la novel·la, però que no es concretaran fins al final del text.

És una novel·la d’iniciació i descobriment de les pròpies forces i possibilitats, escrit amb un llenguatge riquíssim que demostra un profund coneixement per part de l’autor de l’àmbit rural, un autor que, com a publicista, ens imaginem profundament urbà. L’autor domina, en tot moment el “tempo” i fa avançar el relat, molt lineal, amb perícia d’autor bregat, del qual no diries que és aquesta la seva primera obra.

La novel·la ha tingut un gran èxit internacional, fins i tot un crític la situat a mig camí entre Manuel Delibes i Cormac McCarthy.

És d’agrair, jo que tinc tendència a llegir autors molt consagrats, trobar petites joies d’autors contemporanis que em permeten pensar que la bona literatura no ha mort i que hi ha joves generacions que l’impulsen endavant amb força.
 
Valoració:   @  @  @  @

Molt recomanable si ens agrada la bona literatura.

Contraindicada si no us va agradar  “Los santos inocentes” o similars.

Seix Barral: 221 pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada