La frase:

" Si no existís la novetat continua que és escriure, em moriria simbòlicament tots els dies" - Clarice Lispector

diumenge, 14 de novembre del 2010

Carlos Resano Vasilchik - Obra pictòrica

Vaig conèixer en Carlos Resano fa uns 15 anys. Rehabilitava un edifici proper a l’Avinguda de la Diagonal. Em va sorprendre el seu cognom i , acabat d’arribar d’Argentina, el seu incipient català, que insistia a parlar-me, malgrat que jo, en una pretesa i equivocada cortesia, l’evitava.
Avui el seu domini del nostre idioma fa palès la seva intel•ligència i el seu tarannà obert.
Durant anys hem col•laborat en diverses obres, deixant-me treballar a gust, seguint el meu criteri i sense imposar-me res.
Ara, casualment, he descobert la seva faceta pictòrica. La pintura d’en Resano és potent, de traç gruixut i cromatisme accentuat, d’una plasticitat primigènia que, aquesta petita mostra, no expressa en  tot el seu potencial.

La reinterpretació que fa de la pintura més clàssica i els seus olis de traç mínim però contundent auguren, si l'autor es deixa anar per una temàtica més personal, un pintor de talent que pot arribar molt lluny.


4 comentaris:

  1. Carles: Soc en Carlos. No estava al tant de tot això. Senzillament: "bocabadat". Agraït. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Carlos ja tinc ganes de veure la teva obra mes recent. No m'estranya llegir que dus una bona evolució, ja que el pes especìfic que tens, com a persona, unit a les teves indubtables capacitats plàstiques, llargament aplicades en altres camps abans de llançar-te al dificil mon de l'oli, han de donar, a la força, un gran resultat.
    Felicitats.
    Jordi Roig

    ResponElimina
  3. Jordi: veig que la meva teoria segons la qual el CATALÀ s'imposarà pel camí de la SEDUCCIÓ va endavant. Jo faig el que puc. Aquesta nova pàtria meva (entesa com a tal però també, com deia Federico Luppi a "Martín-H": com lloc dels afectes i en aquest cas SI "TINC A VEURE MOLT AMB ELS CATALANS")és el brou de cultiu on m'estic formant en un procés continu. A través teu, de la Genia, Sant Pol Art em va confiar participar a la primera exposició en aquesta terra, mai estaré prou agraït per això i moltes altres oportunitats que em vas donar. Moletes gracies Jordi, una abraçada

    ResponElimina
  4. l'escrit anterior es meu: Carlos Resano Vasilhik.

    ResponElimina